24991
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-24991,page-child,parent-pageid-21705,qi-blocks-1.2.1,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.4,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.2,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-25136

Schone energie

Na de klimaattop in Parijs kiest de gemeente Voorst voor ‘Energieneutraal in 2030!’

Een commerciële partij komt met een plan voor een megazonnepark nabij Klarenbeek.

Klarenbeek is niet blij. Kan het ook anders?

Met een website en diverse andere uitingen helpt Studio Penong bij de beeldvorming rondom schone energie en het proces om – met alle betrokken partijen – tot een ruimtelijk goed ingepast zonnepark te komen.

Opdrachtgever

Werkgroep Petitie Zonnepark Klarenbeek

website

visuele identiteit

Vóór schone energie, met een goed plan!

Petitie

De petitie ‘Vóór schone energie, maar met een goed plan!’ kon zowel online als offline getekend worden. Een dikke map vol petities én een uitnodiging voor de discussieavond werd korte tijd later aan burgermeester Penninx overhandigd.

Discussieavond

Na de petitie volgde een goed bezochte discussieavond over schone energie. Studio Penong deed het ontwerp van o.a. uitnodigingsflyers en panelen.

Website

De website is een belangrijk onderdeel in de communicatie rondom het zonnepark.

In de eerste fase werd de website ingezet voor de petitie. De tweede fase nodigde uit voor de discussieavond. En in de derde fase werd na een intensief participatietraject een alternatief plan voor het zonnepark gepresenteerd. Binnenkort start de uitvoering. Een tijdlijn vat de voorgaande gebeurtenissen samen.
Naast de website wordt er ook gecommuniceerd via Facebook.

Het resultaat

Het resultaat? Een landschappelijk Zonnepark van maar liefst 20 hectare dat mag rekenen op de instemming van de omwonenden. En de gemeente? Die heeft een dergelijk proces nu als voorwaarde opgenomen voor toekomstige initiatieven. De ontwikkelaar? Die is trots op het resultaat!

grafisch ontwerp
website ontwerp en bouw