21877
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21877,page-child,parent-pageid-21705,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.9,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ode aan de Waterlinie

UNESCO betrekt wereldwijd jongeren bij de bescherming en de promotie van Werelderfgoed.

In aanloop naar de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie als Werelderfgoed, zette een team UNESCO World Heritage Volunteers, uit maar liefst 16 landen, zich in voor de promotie van de Hollandse Waterlinie. Studio Penong zorgde voor een maximale exposure ervan.

Opdrachtgever

Projectbureau Bureau Hollandse Waterlinie

haiku workshop
green/reverse graffiti workshop

Haiku Workshop

Unesco World Heritage Volunteers dichtten ieder in hun eigen taal een haiku over de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De haiku’s in de verschillende talen op de bunkers maken het internationale belang van dit Werelderfgoed beter zichtbaar.

Sjablonen

Uit metaalplaat zijn tien mallen gemaakt voor de Green Graffiti Workshop. Het Waterlinie-lettertype is uitgebreid en geschikt gemaakt voor de mallen. Een leuke klus met haiku’s in meer lettertekens dan het Nederlandse alfabet kent.

Reverse of Green Graffiti Workshop

De haiku’s zijn door de UNESCO World Heritage Volunteers op de bunkers langs het Bunkerpad bij Rhijnauwen aangebracht.

‘De haiku’s maken de bunkers zichtbaarder en helpen recreanten op een verrassende manier bewust te worden van het culturele erfgoed waar ze langs lopen.’

concept
typografie
grafisch ontwerp
green graffiti