21883
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21883,page-child,parent-pageid-21705,qi-blocks-1.2.1,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.4,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.2,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-25136

Herstel, groei en vernieuwing

Deze reizende expositie over de ruilverkavelingen uit de wederopbouwperiode (1940-1965) is gemaakt in opdracht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Doel van de expositie was het vergroten van de bekendheid over deze periode, en op welke manier het ons landschap veranderd heeft, onder een zo breed mogelijk publiek.

Studio Penong vertaalde een veelheid aan informatie naar aantrekkelijke datavisualisaties en beeldverhalen.

Opdrachtgever

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

expositie

Aankondigingsposter expositie

Ter promotie voor de expositie ontwikkelde Studio Penong een standaard aankondiging, die per locatie ingevuld kan worden.

Landschapstriënnale 2014

Twintig strekkende meter over ruilverkaveling, ontginning en landinrichting uit de wederopbouwperiode (1940-1965).

De expositie maakte haar debuut op de Landschapstriënnale in Park Lingezegen in 2014. Sindsdien heeft expositie op plekken door heel Nederland gestaan. Vanwege het succes zal de expositie na afronding van het project een permanente plek krijgen in het Landbouwmuseum op Tiengemeten.

‘Een prachtige expo.’
‘Mooie panelen over wederopbouwlandschappen.’

concept
datavisualisatie
illustratie
grafisch ontwerp

Partners
Marjolijn Heemskerk Tekstwerk
Expo Display Service